Over ons: woongroep Tatibah vzw

Over ons: woongroep Tatibah vzw

Dag geïnteresseerde,

Wij zijn een enthousiaste woongroep in opstart. Wil je meer lezen over ons plan, ons traject, onze waarden en nog meer. Lees dan hier verder en regardez nos vidéos sur Vimeo.

Wat willen we doen?

Er bestaan verschillende manieren van samenhuizen. Op de website van Samenhuizen vzw vind je daarover veel informatie. Onze groep heeft er voor gekozen om 15 à 20 gezinnen van mensen van verschillende leeftijden bijeen te brengen om samen een plek te creëren waar we ons thuisvoelen en die qua bewoners een culturele en socio-economische mix vormt. Een evenwicht tussen private en gedeelde ruimtes is daarbij voor ons belangrijk.

Waar?

Dit willen we realiseren in een volkse wijk van Brussel (hoofdstedelijk gewest). De ideale site of pand ligt op maximum 30 minuten van het stadscentrum per tram, bus of metro. Liefst in de buurt van een park of ander
openbaar groen.

Onze principes en waarden

We streven ernaar om ons project tot stand te brengen met inachtneming de volgende waarden & principes:

Solidariteit – Ecologie – Duurzaamheid – Gelijkwaardigheid – Openheid – Delen – Respect – Nabuurschap – Burenhulp – Samenwerking

Onze manier van werken

De leden ontmoeten elkaar twee keer per maand voor een vergadering om het project vooruit te
helpen. We gebruiken de methodes van sociocratie en participatie om beslissingen te nemen.

Ons traject

Tatibah heeft er al een heel parcours op zitten. We hebben bijvoorbeeld een charter opgesteld voor
ons project, de vzw Tatibah opgericht, contact opgenomen met experts (notaris, boekhoudkundige,
architecten), opleidingen, beurzen en ontmoetingen bijgewoond over gemeenschappelijk wonen in
Brussel, Wallonië en Vlaanderen.

In het najaar 2018 hebben we nieuwe geïnteresseerden gevonden en zijn we van start gegaan. We hebben ons opgedeeld in verschillende werkgroepen om alle vraagstukken zo efficiënt mogelijk aan te pakken. Momenteel zijn we voornamelijk bezig om onze interne organisatie op punt te stellen en naar een pand of grond te zoeken die bij ons past.

Wil je op de hoogte blijven van onze vorderingen?

Heb je interesse en kan je nog niet meteen engageren? Heb je interesse en wil je nu al je engageren? Kunt u zich inschrijven op onze mailinglijst.

Hier meer info over onze planning.

Les commentaires sont clos.